itulau_fanua

tala fou

UL 1449 Surge Protector Faʻamatalaga Faʻafouina: Suʻega Fou Manaoga mo Talosaga Siosiomaga Susū

Aʻoaʻo e uiga i le faʻafouina o le UL 1449 Surge Protective Devices (SPDs), faʻaopoopoina manaʻoga o suʻega mo oloa i totonu o siosiomaga susu, e masani lava ona faʻaaogaina suʻega o le vevela ma le susu.A'oa'o po'o le a le puipuiga o le si'isi'i, ma po'o le a fo'i le si'osi'omaga susu.

Puipuiga puipuia (Surge Protective Devices, SPDs) ua manatu i taimi uma o le puipuiga sili ona taua mo masini eletise.E mafai ona latou puipuia le faʻaputuina o le malosi ma le fesuiaiga o le eletise, ina ia le faʻaleagaina meafaigaluega puipuia i faʻalavelave faʻafuaseʻi.O se puipuiga o le si'itia e mafai ona avea ma se masini atoatoa ua mamanuina tutoatasi, pe mafai foi ona mamanuina e avea o se vaega ma faʻapipiʻi i totonu o masini eletise o le eletise.

UL-1449-Surge-Protector-Standard-Update

E pei ona taʻua i luga, o loʻo faʻaogaina le puipuiga i auala eseese, ae e matua taua tele pe a oʻo i galuega saogalemu.Ole tulaga ole UL 1449 ole tulaga mana'omia lea e masani ai loia i aso nei pe a talosaga mo avanoa maketi.

Faatasi ai ma le faateleina o le lavelave o meafaigaluega faaeletonika ma lona faaaogaina i le tele ma le tele o alamanuia, e pei o moli auala LED, nofoaafi, 5G, photovoltaics ma masini faaeletonika, o le faʻaogaina ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo faʻatupulaia vave, ma tulaga faʻapisinisi e mautinoa lava Manaomia. ina ia o gatasi ma taimi ma faaauau pea ona faafou.

Uiga o le Siosiomaga Susū

Pe o le NFPA 70 a le National Fire Protection Association (NFPA) poʻo le National Electrical Code® (NEC), o le "nofoaga susu" ua faʻamalamalamaina manino e pei ona taua i lalo:

O nofoaga e puipuia mai le tau ma e le mafai ona tu'u i le vai po'o isi vai ae fa'atatau i le laititi o le susū.

Aemaise lava, o faleie, faapaologa tatala, ma fogafale i lalo poʻo fale teu oloa pusaaisa, ma isi, o nofoaga ia e "faʻatatau i le susu" i le code.

Pe a faʻapipiʻi se puipuiga o le siʻitia (e pei o le varistor) i se oloa faʻaiʻuga, e foliga mai ona o le mea faʻaiʻu ua faʻapipiʻiina pe faʻaaogaina i se siosiomaga e fesuisuiaʻi le susu, ma e tatau ona manatu i totonu o se siosiomaga susu, o le siʻitia. puipuiga Pe mafai ona ausia tulaga saogalemu i le siosiomaga lautele.

Manaoga Iloiloga o Galuega Fa'atino i Siosiomaga Susū

O le tele o tulaga fa'ata'ita'iga e mana'omia fa'apitoa e tatau ona pasia e oloa se fa'asologa o su'ega fa'amaoni e fa'amaonia ai le fa'atinoga i le taamilosaga o le olaga o oloa, e pei o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le susu, te'i vevela, vibration ma le pa'u o mea su'ega.Mo suʻega e aofia ai siʻosiʻomaga susū faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻega tumau o le vevela ma le susū o le a faʻaaogaina e fai ma iloiloga autu, aemaise lava 85 ° C vevela / 85% susū (e masani ona taʻua o le "lua 85 suʻega") ma le 40 ° C vevela / 93 % Susū O le tuufaatasiga o nei seti e lua o tapula'a.

Ole su'esu'ega tumau ole vevela ma le susū e fa'amoemoe e fa'atelevave le ola ole oloa e ala ile fa'ata'ita'iga.E mafai ona iloilo lelei le malosi anti-matua o le oloa, e aofia ai le mafaufau pe o le oloa ei ai uiga o le umi o le ola ma maualalo gau i se siosiomaga faapitoa.

Sa matou faia se suʻesuʻega fesili i luga o le alamanuia, ma o faʻaiʻuga o loʻo faʻaalia ai o se numera tele o tagata gaosi oloa faʻatau oloa o loʻo faia manaʻoga mo le suʻesuʻeina o le vevela ma le susū o puipuiga ma vaega o loʻo faʻaaogaina i totonu, ae o le UL 1449 standard i lena taimi e leai se tutusa O le mea lea, e tatau i le kamupani gaosi oloa ona faia suʻega faʻaopoopo naʻo ia pe a uma ona maua le tusi faamaonia UL 1449;ma afai e manaʻomia se lipoti faʻamaonia a le isi vaega, o le a faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻagaioiga o loʻo taʻua muamua.E le gata i lea, pe a faʻaaogaina le oloa faʻatau mo le faʻamaoniaina o le UL, o le a faʻafeiloaʻi foi le tulaga e le o aofia ai le lipoti faʻamaonia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o vaega i totonu o le suʻega suʻesuʻe o le siosiomaga, ma e manaʻomia se iloiloga faaopoopo.

Matou te malamalama i manaʻoga o tagata faʻatau ma matou naunau e fesoasoani i tagata faʻatau e foia tulaga tiga o loʻo feagai i le gaioiga moni.UL faʻalauiloa le 1449 faʻasologa faʻafouina fuafuaga.

Fa'aopoopo su'ega talafeagai i le tulaga fa'ata'atia

O le UL 1449 faʻataʻitaʻiga ua faʻaopoopo talu ai nei manaʻoga suʻega mo oloa i nofoaga susu.E mafai e tagata gaosi oloa ona filifili e faʻaopoopo lenei suʻega fou i le suʻega suʻega aʻo talosaga mo le UL certification.

E pei ona taʻua i luga, o le suʻega suʻesuʻe o le siosiomaga e masani ona faʻaaogaina le suʻega faifai pea o le vevela ma le susu.O lo'o ta'ua i lalo le faiga o su'ega e fa'amaonia ai le talafeagai ole Varistor (MOV)/Gas Discharge Tube (GDT) mo fa'aoga o le siosiomaga susu:

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le a muamua tuʻuina atu i se suʻega tuai i lalo o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le susu mo le 1000 itula, ona faʻatusatusaina lea o le voltage varistor o le varistor poʻo le gau gau o le paipa kesi e faʻamaonia e faʻamaonia pe mafai e vaega o le puipuiga o le siʻitia. tumau mo se taimi umi I totonu o le siosiomaga susu, o loʻo faʻatumauina pea lona uluai puipuiga faʻatinoga.


Taimi meli: Me-09-2023